Alla inlägg under oktober 2008

Av Linda - 16 oktober 2008 20:19

Men nu är det äntligen över. Hade magsjuka igår! Och för mig som har spyfobi är det värre än den värsta mardröm. Blev smittad av Elin när vi var där i helgen, hon insjuknade i söndags kväll och jag hade träffat henne på dan. Mamma och Tommy blev dålig på natten till igår och jag igår morse, så vi låg däckade alla tre hela gårdagen. Fick ringa pappa så han fick kompa och komma hem tidigare för att ta hand om Semlan. Tack och lov för pappsen, han är guld värd! Blir fin present iår på fars dag tror jag!

 Är bekymrad över lillan också. Hon äter bara sämre och sämre. Vet inte vad vi ska göra. Vi har provat att vänta ut henne för att hon ska bli riktigt hungrig, distrahera henne med saker när hon ska äta, göra matstunden mysig, ja allt som man kan tänka sig. Nästa steg blir att ringa bvc eller hc på måndag, ser ju att hon gått ner igen nu.

 Vet inte när vi ska bege oss hemåt igen. För min del skulle jag kunna stanna här jag :) Ska försöka komma till skott och söka lite jobb imorgon, söker bara här uppe. Ingen som har nåt förslag eller vet nåt ledigt? Nu ska jag kika lite på "Du är vad du äter" och se om man kan få några bra tips. Men hon är bra töntig Anna Skipper. Fåniga utstyrslar hon har på sig också. Nog om det, trevlig kväll alla.

Av Linda - 12 oktober 2008 19:44

Nu har snart helgen passerat, och än så länge har den varit bara bra. Igår var vi till stan för att titta efter lite presenter inför stumpans kommande födelsedag. Hittade inte så mycket, men har bestämt att hon ska få en rosa bobby-car, en elektrisk traktor med vagn (den har hon testat hos kompisar och gillar), någon lämplig bok samt ett pussel för de allra minsta. Blev längre än väntat i stan, eller rättare sagt kom vi sent iväg eftersom Selma sov oroligt på natten och vi inte klev upp i den tid vi skulle på morgonen. Blev en snabb-lunch på McDonald´s vid tågstationen när Tommy avlagt ännu ett besök på fiskeaffären (och självklart inhandlat ett aaalldeles nödvändigt fiskespö :) Sen ville jag in en sväng och titta på Zara, har inte varit dit sen vi flyttade tillbaks till Gävle. Var ju hur bra barnavdelning som helst. Måste dit en dag till och shoppa lite ;-) Var lite jobbigt att springa inne i stan, var ju så mycket folk i farten. Så vi begav oss till Birsta city istället. Sprang runt i ett par timmar, men blev inte mycket handlat. Lillan somnade redan när jag satte ner henne i bilbarnstolen, och sov sedan hela vägen hem +20 minuter till i bilen. Vi åt en snabbmiddag hopmixtrat av diverse ingredienser, och åkte sen vidare till Elin, Claes och lilla Sverre. Var kul att träffa dem igen, var längesen nu. Jag och Elin hade mycket att prata om, tiden gick alldeles för snabbt till det var dags för refrängen. Men har träffat dem nu idag igen, killarna var ut oc fiskade medan vi tjejer och Sverre tog en lång promenad.

Har gjort god middag idag till oss och pappa. Tänkte först göra efterrätt också men orken tröt. Ska kanske vispa till lite chokladfromage istället ;-P


Har börjat få fräcka och rentav äckliga sms på nätterna. De skickas vid 2-3-tiden och de senaste två nätterna har det även ringt från hemligt nummer vid samma tid. Ett av sms:en var nästan identiskt med ett som jag fick förra året, funderar på om det är samma person. Fattar inte vem som kan vara så idiotiskt funtad, dessutom vaken på nätterna. Återstår att se om det kommer nåt inatt också. Vet inte vad man kan göra åt det heller. Ska man polisanmäla det eller? Är det nåt som tas på allvar? Är ju lite obehagligt och dessutom jävligt irriterande. Önskar jag fick veta vem som skickade så skulle jag åka och göra av med lite aggressioner på personen ifråga! Det är ingen som känner igen det här numret: 076-2174689 ?

Borde fan vara lag på att även kontantkorten ska registreras så ägaren till kortet skulle bli skyldig om sådant här händer. Nä, nu ska inte det här få förstöra kvällen, ska leka lite med Selma innan hon blir för trött och ta en kaffe med pappa.



Av Linda - 9 oktober 2008 20:19

Nu har vi äntligen tagit oss hit upp till Medelpad. Tog ganska lång tid att åka igår eftersom Selma vaknade redan före Söderhamn. Tog en paus i Hudik och fikade på McDonald´s. Sen var vi in i Sundsvall, älskling var på PO´s för att kolla rea på fiskegrejor, men först släppt han av mig så jag och Selma var till Marie och kikade på hennes studentlya.

Kom fram till mamma och pappa vid 18, då det serverades kycklingklubbor och ris, mamma gör världens godaste kyckling.


Idag har vi varit och hälat på mormor. Var nästan två månader sen jag träffade henne. Hon blev jätteglad över att äntligen få träffa Selma igen. Var på bra humör hela tiden vi var där, annars brukar hon ha en tendens att alltid hitta nåt att klaga på.


Ska försöka göra en tidigare kväll för sessan idag. Hon är en riktig liten nattuggla, vet inte hur vi ska vända den trenden. Men först ska jag kika in på önskefoto.se. Fick nåt erbjudande hem med posten att man kunde göra almenackor till julklapp för 99:- om man beställde före nåt visst datum. Hoppas bara datorn pallar att ladda upp bilderna.

Av Linda - 7 oktober 2008 21:08

Av Linda - 7 oktober 2008 20:49

Åh vad jag hoppas att det inte är nåt som kommer ivägen denna gång, imorgon planerar vi nämligen att åka upp och hälsa på i Thr! Har dammsugit här och tagit stordisken, hinner jag imorgon bitti ska jag torka golven också så känns det roligare att komma hem sen.

Den här dagen har gått så konstigt fort. Hann inte göra mycket så var det redan dags för Selmas middagslur. Gick inte att lägga ner henne i sängen idag, så blev att hon fick sova i bilen när vi skjutsade Tommy till Micke, de skulle ut på en fisketur. Oturligt nog jobbade Therese så jag och Semlan åkte vidare till Valbo. Väl hemkommen igen hann vi inte ens stänga dörren så fick vi besök av Therese.S och Emelie. Kul för Selma att få busa lite, och alltid kul att få prata lite skvaller och barnuppfostran (och karlklagan :) med Therese. Är ganska lika hon och jag har jag upptäckt, det trodde jag verkligen inte första gången vi träffades på mammagruppen. Måste se till att baka så det finns nåt gott kaffebröd att bjuda på nästa gång när de kommer, hon har alltid nåt gott att ta fram ur frysen när man är där. I söndags var vi dit för att lämna tillbaks lite mjölkfritt-produkter vi fått testa till Selma, och då plocade hon fram världens delikataste brownies! Är stolt nog jag om jag har några bondkakor att bjuda på ;-)


Nä, nu ska jag ta och göra välling åt lillstumpan. Sen blir det film, sötnosarna mina var iväg och hyrde en komedi medan jag dammsög. Trevlig kväll!

Av Linda - 4 oktober 2008 20:50

Blev att vi åkte en sväng till Valbo idag igen. Skulle egentligen bara på ÖB för att köpa tvättmedel, men så hade mamma nåt ärende dit så slutade med att vi tog lördagsmiddagen på Ikea så slapp man tänka på den när man kom hem. Slank in på köpis också, köpte ett par strumpbyxor till åt Selma så hon kan använda sina klänningar. Sen tänkte jag bara springa genom Coop för att ladda upp med lite barnmat, blev fast vid skoavdelningen. Hittade jättefina pax-stövlar åt gumman min, strl 20 :-) Kostade 349:- får hoppas hon börjar gå snart så de kommer till användning. Har kommit underfund med att jag är en av många människor som får en adrenalinkick av shopping! Men nuförtiden är det sällan man kommer hem med något åt sig själv. Blir nästan en tvångshandling att springa in på barnavdelningen för att se om det kommit in nåt nytt. Och jag vet att jag inte är ensam. Finns alldeles för mycket fint! Och nu fyller ju lillan snart sitt första år! så då har man ju ännu mer anledning att köpa saker :)

Nä. för att vara allvarlig måste jag försöka sluta upp med det här, inte för att det är några ättesummor varje gång, men nog är det bra mycket mer än barnbidraget som försvinner i konsumtionshysterin varje månad.


Har just varit ut på blocket för att kolla om det finns några bostäder till salu/uthyrning i Sundsvallsområdet. Helst ska det vara ett radhus, men jag vet ju sen tidigare att det är dåligt med såna där. Fanns inte mycket alls ute just nu, nån som vet om nån fin lägenhet som är ledig? Kände nu när vi var sjuk att det faktiskt är tryggare att bo nära familj, släkt och vänner. Hoppas bara jag kan få Tommy att inse det också. Är ett känsligt ämne det där, skulle aldrig ha flyttat tillbaka hit om det inte varit för att jag saknade radhuset. Men nu håller vi ju på att växa ur det i takt med att Selma också får mer saker. Än så länge går det väl men vi måste ju ta nåt beslut innan det är dags för henne att skolas in på dagis. Vet inte hur jag ska gå tillväga för att få in Tommy på samma linje. Några förslag hur man får karlar dit man vill? ;-)


Nä, nu är det dags att göra kväll för lillstumpan. Hon har varit så duktig och snäll idag. Inte visste jag var kärlek var innan den lilla goungen kom till mig!

Av Linda - 3 oktober 2008 19:24

En hel vecka har försvunnit i ett stort febertöcken. Ganska snart efter att Selma blev dålig fick också jag feber, höll sig kring 40,5 i 4 dagar -kände mig riktigt dålig. Som tur är har jag världens underbaraste föräldrar som ryckte in så Tomm kunde jobba, morfar tog ledigt istället. Lillgumman har njutit av all uppmärksamhet dom här dagarna. Morfar är hennes bästa lekkompis, ingen har fantasi till lek som han! Är så man vill vara med och leka själv ibland :-) Efter en halv penicillinkur är man nu rätt återställd, får se om magen klarar de resterande tabletterna, men det ska väl gå.


Idag har vi varit ut till Valbo en sväng. Är dags att börja kika lite efter födelsedagspresenter snart till lillan. Finns ganska dåligt med roande och stimulerande saker till så pass små barn. Vill ju att det ska vara saker hon kan leka med, inte såna som bara ska ligga oanvända. Har bestämt mig för att göra en stor Hello Kitty-glasstårta till gumman iaf! Nån som vet hur man gör glasstårta? Är det vanlig glass eller? Vet inte om jag nånsin ätit sån faktiskt.


Tänkte nu när jag var sjuk att jag ska fortsätta på den nyttigare vägen i form av mat.. kommer ju fortfarande bara i en bråkdel av kläderna jag hade innan graviditeten! Ändå gick jag ju inte upp så mycket, men jag tror småätandet på kvällarna framför tv'n har en stor del i det. Det är väl inte sådär att man sitter och proppar i sig chips och läsk varenda kväll, men nånting blir det ju ofta man snaskar på. Har ju blivit beroende av de här saltade och rostade solroskärnorna, och salt är ju inte speciellt nyttigt för kroppen i för stora mängder. Jaja, ska väl bli nån ordning på det där också såsmånigom. Nu ska jag ta och duka för en sen middag här. Trevlig helg!

Ovido - Quiz & Flashcards