Alla inlägg den 14 mars 2009

Av Linda - 14 mars 2009 19:33

Efter övertalan från flera håll och senare än de flesta andra skaffade jag till slut mig ett id på Facebook. Jag har fortfarande inte riktigt hajat vad som är så otroligt med det, och använder det inte så mycket. Men jag tror jag har kommit underfund med vad som gör att många älskar det så mycket, -jag tror nämligen att det har en förmåga att få folk att känna sig populära. För tänker man efter, vem har så mycket vänner som det står där? Många kommer upp i flera hundratal, och frågan är hur många procent av dem de egentligen överhuvudtaget känner. Det som ÄR bra med Facebook tycker jag och säkert många med mig, är ju att man kan hålla kontakt med nära och kära världen över, hur långt ifrån varandra man än är. T.ex tycker jag det är utmärkt då jag ännu inte kommit mig för att skaffa Skype, och via Facebook har jag ju ändå tillfälle att lätt hålla kontakten med en av mina bästa vänner som befinner sig i Bulgarien.

Men handen på hjärtat, har man inte "vänner" på sidan som man inte ens pratar med IRL? Bekantas bekanta som man addat/blivit addad av när nunan dök upp på folk du kanske känner, eller den där tjejen/killen/kvinnan/mannen man alltid velat ta kontakt med men inte riktigt vågat, och istället tar man mod till sig nu när man inte behöver möta människan öga mot öga...

Själv föredrar jag att ha några få bra vänner än många ytligt bekanta, jag vill veta att jag kan vara mig själv fullt ut med de människor jag har nära, och därför hoppas jag att folk inte kommer ta illa upp om jag inte accepterar någon förfrågan på Facebook.


Vad tycker ni andra, är det hela bara en dum teori av mig eller kan det stämma?






Ovido - Quiz & Flashcards