Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 11 mars 2009 17:33

Vad som gjort mig så arg är att jag kom på idag att varken fastighetsförvaltaren eller störningsledaren som lovat att ringa upp angående våra störande grannar, har gjort det. Och de skulle ringt för en vecka sen! Så nu tog jag tag i det, ringde först dem båda (som hade gått hem för dagen 15.30..?) och sedan Hyresgästföreningen. För även om det skulle vara så att vi kommer flytta inom sinom tid så tänker jag inte tolerera att de ska kunna väsnas och jävlas hur som helst. Vad är det med folk som inte kan ta hänsyn till andra för fem öre? Tror de att världen kretsar kring deras lilla tomma planet och vi andra ska rätta oss efter dem? Vi lyckas då alltid hamna bredvid slödder som inte vet vett och etikett. Och det är inte det att vi är lättstörda. Ringde aldrig och klagade så länge det spelades mycket nån gång, även fast det var nattetid. Men nu tänker jag inte ha överseende med nånting längre. Vi betalar ju faktiskt minst lika mycket som dem i månaden. Tommy och jag har kommit överens om att nästa gång det är sånt där jäkla liv ska vi gå ut och skruva ur deras huvudsäkring, så får vi se hur länge oväsendet håller i sig sen. Så är det nån därute som känner en slyngel vid namn Rasmus Lundström i S:a Bomhus, Gävle så kan ni ju tala om det.


Har även klippt mig idag, äntligen. Har svurit på luggen ett antal gånger de senaste veckorna. Blev rätt nöjd. Hade tänkt lägga ut ett kort, men sparar till dess att förkylningen är över så jag inte ser ut som en rödgråten idiot dvs ännu värre än vanligt :)

Skulle vilja lägga i lite färg också. Men jag är ju så velig när det kommer till hårfärg. Eftersom jag har ganska mörkt hår måste de ju göra det ljusare först, och jag gillar inte alls det där med utväxt. Är det nåt som kan få en människa att se billig ut så är det det tycker jag. Och färga flera gånger i väntan på att min rätta färd sedan ska växa ut vet jag inte om jag varken har råd eller lust med. Så det slutar oftast med att det inte blir nånting av saken. Och lika bra är kanske det, så har jag de där hundralapparna till nånting annat (onödigt).


Vet inte om Selam håller på att bli dålig också. Hon känns varm och är inte alls på sitt vanliga glada humör idag. Även Selmas morfar verkar allt annat än pigg. Han ligger på soffan under sitt täcke och sover, får se vart detta slutar. Min förkylningen börjar då ge med sig en aning. I huvudet iallafall, däremot har jag fått en väldans värk i halsen/bröstet. Den har väl vandrat neråt den attans kylningen.


På förmiddagen idag fick vi ett kort men välkommet besök av min mormor. Var längesen jag träffade henne nu, har faktiskt längtat efter henne. Även om hon kan ha samma konstiga idéer som många äldre ofta har :-) Jag hoppas att vi kan hinna träffa minst en gång till innan vi åker hemåt. Är ännu roligare när man som idag får träffa henne utan hennes nya sällskap. Trivs att åka upp till henne och fika och prata lite. Och alra roligast är det som idag när vi båda var på bra humör. Hon är riktigt rolig min mormor när hon vill. Tänk om alla hade en mormor som henne.


Lägger in ett par bilder idag, Selma som tar en tupplur i nya vagnen, och en av bilderna jag provade vattenmärka häromkvällen.

Av Linda - 10 mars 2009 20:15

Idag riktar jag all min sympati och värme till en av världens goaste och snällaste tjejer, Tessan,  och hennes familj. Jag blev så ledsen när jag fick ditt sms. Hoppas du vet att jag tänker på er <3



Precis idag när det var sånt här snöväder skulle vi ju titta på lägenheter. Tre av dem var det ingenting med (säger man så på fler ställen än häruppe i Norrland? Annars betyder det iaf ungefär "de var inte intressanta") Den sista vi tittade på däremot föll oss ganska bra i smaken. Visst fanns det vissa saker man skulle velat ändra om man hade haft chansen, men samtidigt vet jag ju att det är ont om lägenheter nu, och det är ju inte så att vi tänker oss att bo där hela livet. Vi ska väl tänka över saken och diskutera lite innan vi bestämmer oss för nåt, men en sak kan jag säga, och det är att utsikten gör ju sitt till på plussidan.

Efteråt åkte vi till Birsta för att mötas upp med Therese och Micke. Var länge sen vi träffade dem nu, så det var riktigt riktigt trevligt! Skönt med människor som det känns som "vanligt" med även när det gått ett tag sen man träffades tycker jag. Vi tog en gemensam fika på Ikea, och strosade sen runt där en stund. När det var dags för Selma att äta drog vi vidare, och sedan blev det bara en snabb snabb tur på Birsta city innan vi åkte mot Torpshammar igen.


Ikväll är det the Mentalist igen. Jag hoppas jag iallafall hinner se slutet på det, men det vette tusan eftersom lillan ska bada nu och sen äta välling, och det lär ju ta en stund. Sätter alltid igång med kvällssysslorna för sent!



Av Linda - 9 mars 2009 20:41

Blir ett snabbt inlägg i pausen till Familjen annorlunda. Fattar inte hur de överlever familjerna där, en av dem har ju inte två eller tre, utan hela tio barn! Jag som tycker att man kan ha fullt upp med prinsessan våran ibland :-) Är förresten lur på om hon också håller på att bli dålig nu, hon går och trycker på örat och har gnällt från och till hela kvällen. Nu är hon iaf lite nöjd när hon får sitta i badet den lilla grodan :)

Jag är fortfarande sådär genomförkyld. Ångrar bittert att jag inte tog mössa på vår långpromenad i fredags. Då hade jag kanske klarat mig. Men det är lätt att vara efterklok.

Var in på en sida och provade vattenmärka lite bilder förut. Funkade bra, bara det att jag vill ha märkningen lite större. Får prova igen imorgon eller nåt när tålamodet kanske är lite större.

Nu har programmet börjat igen så jag säger: Trevlig kväll!



Av Linda - 9 mars 2009 13:48

Har suttit och fyllt i inkomstuppgifter för uträkning av förskoletaxa. Hostar, snörvlar och svettas.. en tråkig dag idag.

Har dagisplats åt Selma fr.om idag, men vi får se när vi börjar inskolningen. Ska hålla i minnet att det ju faktiskt är på våra villkor hon är där, är ju fortfarande lite skeptisk till att hon ska vara där så länge jag är hemma. Men det är klart att det vore skönt om hon vore inskolad och klar till man hittar nåt jobb. Samtidigt vet jag ju inte om det blir i Gävle, och känns onödigt att skola in henne för att hon sedan inte ska gå där. Men hon tycker ju att det är så kul att träffa andra barn, så sålänge hon är nöjd och mår bra av det kan det ju inte skada?


Har även suttit och fyllt i begäran om föräldrapenning sen fem månader tillbaka i tiden. Har varit så dålig att komma mig för sånt där med blanketter nu, tycker det är jobbigt att sätta mig in i vilka regler och så som gäller. Istället har man då nallat på sparkontot en längre tid, och nu vill jag stoppa tillbaks lite pengar dit. Skönt att ha en liten buffert ifall att nåt skulle hända.


Imorgon ska jag (vi) nog på visning på några lägenheter häruppe. Skriver inte vart för vill inte ha mer konkurrens om dem ifall att vi skulle blir intresserad av någon ;) Såg även att det var ett hus till uthyrning, men är lite skeptisk mot att hyra med kallhyra. Vet ju aldrig vad uppvärmningen slutar på. Även om de visar en uppgifter så kan man ju inte vara säker på att de stämmer, och att det blir samma för oss.  

Nä, nu ska jag ta en kopp kaffe och hoppas jag hinner beställa en present på nätet innan lillgumman vaknar.

Av Linda - 8 mars 2009 20:37

Det var inte nån planerad hämndattack mot mamma för hennes humör som jag kommenterade i gårdagskvällens inlägg, utan ren och skär otur (eller ska man med facit i hand kalla det tur?) Min dag har förföljts av olyckor. Inga större (peppar peppar ta i trä), men ändå. Det började med att jag i färd med att göra mat till Semlan, kokar över sås över i princip hela spisen. En stund efter när jag ska bjuda på min favoriträtt -kycklinggryta, och plockar fram stekgrytan, ramlar nämligen glaslocket av, landar såklart precis på handtaget, och går i inte tusen, men ganska många bitar. Bara att plocka fram dammsugaren också..

Sa till mamma att undra vad det tredje blir (brukar ju alltid ske tre saker i följd), och blir ganska lättad när jag nån minut senare slår ut grillkyddspåsen när jag ska fylla på burker med krydda. Tyvärr visar det sig att de inte tagit med kryddan i beräkningen.. för nu ikväll när jag ska ta itu med arbetet jag blivit anlitad till av mamma, dvs sy gardiner, känner jag plötsligt att det luktar bränt. Tittar på den del av tyget som ligger på bordet, och ser en växande eldsslåga slå upp! -Skiker till, ställer mig upp och dunkar med handen på elden, tack och lov är det såpass lite att det slocknar! Men tänk om hela längden skulle fattat eld! 2,5 m tyg ställer nog snabbt till med en rejäl eldsvåda. Så får väl såhär i efterhand tacka någon däruppe som vaktat lite extra över oss ikväll!

Vet inte om jag ska skylla min otur/fumlighet på förkylningen som verkar ha börjat härja i min kropp. Kände lite stickningar i halsen igår kväll, och nu är jag sådär rinnigt genomförkyld i näsa och huvud. Pga det har det inte blivit många knop gjorda idag. Har nålat gardiner, pysslar med lillsemlan, kikat på Så ska det låta-reprisen och såna där lagoma sysslor när man inte är så pigg.

Har laddat c-vitamin både i form av brustablett och fruktsallad, får se om det gör susen.


Somnade väldigt illa iår, illamående. Slocknade på soffan när vi tittade på tv, och mådde apa när jag vaknade och skulle gå till sängen. Lade mig bredvid Selma och somnade tillslut, men låg och skakade och mådde dåligt en bra stund innan John Blund dök upp.

Håller tummarna för att det är nåt sevärt på tv ikväll. Bannar mig själv för att jag inte fixar så jag kan ladda ner film till datorn. Då skulle jag ju slippa svära på tv-tablåerna.


Av Linda - 7 mars 2009 20:18

Glömde i förra inlägget att jag tänkte passa på att gratta Tessan som precis tagit sin förskolelärarexamen! GRATTIS och bra jobbat!


Och eftersom vi tagit och köpt en ny vagn till lilla prinsessan, så funderar vi på att sälja den andra. En Brio combi, svart och grå, väldigt fint skick. Är det någon som är intresserad så lämna gärna bud via kommentar eller direkt till mig per telefon.


Är lite dålig stämning här just nu. Är en aning irriterad på min mamma som ibland har en egenhet att lägga sig i saker som inte angår henne.



Av Linda - 7 mars 2009 09:22

Är ganska nyligen uppstigen, och nu sitter jag i köket här hos mamma och pappa och ska strax göra frukost. Det blir oftare senare morgnar här, pga av vi sällan kommer isäng i den tid vi brukar göra hemma i Gävle. Men men, så får det vara.

Vi kom upp hit på sena tisdagseftermiddagen. Kändes som det tog länge att köra denna gång. Slaskigt var det på E4, och Selma satt vaken i stolen ända från Söderhamn, dvs ca 20 mil. Det tycker jag var riktigt bra gjort av henne, trots att de sista milen från Sundsvall och hit in i landet var lite gnälliga.


Har inte hunnit med så mycket de här dagarna. Har mest njutit av att vara här. Selma fick som tur var busa lite med sina kusiner på onsdagen, sen blev Alfred sjuk på kvällen så nu får vi se då om de hinner träffas igen. Vill inte riskera att bli smittad i onödan. Räcker med att nör vi var till Sundsvall dagen därpå och skulle in till Clas Ohlson för att köpa cd-rom skivor, är det nån som har spytt på golvet i entrén. Så jäkla äckligt! Känner man inte att man mår illa? Är hysteriskt rädd för att bli smittad med magsjuka/vinterkräksjuka, så nu har jag gått och oroat mig ända sedan dess att man ska ha fått i sig baketerier därifrån. Har ju som sagt fobi för att kräkas, vet inte vad det beror på, men faktum är att vid förlossningen var jag mer rädd för att spy än för smärtan, och så är det fortfarande. Skulle hellre föda två tre barn än få nån av dessa fruktade sjukdomar!


Blev iallafall lite shopping när vi var i stan, trots att vi inte var där många timmar. På ikea gjorde vi lite fynd.. en lampa i frostat glas, en potta till Selma och en billig matstol som vi kan ha om vi får besök av t.ex Emelie. Sen fick jag ingivelse att gå över till Barnens hus för att kika om de hade barnvagnen vi tittat på där. Och ibland har man tur -prisnedsatt just då, så 800:- billigare än i Gävle. Så då slog vi till. Tog en premiärpromenad med den igår, och även om den är lite mer trögskjuten än kombi-vagnen vi har, så var det rätt köp. Den är ju så snygg! Fick min vilja fram så det blev en Crecent-vagn, svart med blå rand.


Idag hoppas jag att det blir en skidtur. Var ute med mamma och vi tog en tur i elljusspåret här i förrgår. Önskar man kom sig för att åka skidor oftare. Men blir inte att jag tar med skidorna till Gävle. Känns så omständigt att man ska behöva packa in dem i bilen och åka en bit för att komma sig ut i spåret. Här är det mycket enklare. Sen är jag så sugen på att åka lite skoter också. För första gången på länge när vi är härhemma är det ju inte -20, utan riktigt behagligt väder, även om det inte vore fel om solen ville visa sig lite.

Nu ska jag ta och sluka gröten som stått färdig och väntat på mig en stund. Sen blir det till att sparka igång dagen.



Av Linda - 1 mars 2009 20:44

Så med all rätt har vi inte gjort många knop idag. Var till Tommys farmor efter frukost och fick oss morgonkaffet där. Sen blev det lunch och middagsvila för lillstumpan innan Micke, Annika och lilla Ida dök upp. Och åh va länge sen det känns som Selma var sådär liten. Blir helt vemodig då jag tänker på det, hade velat haft känslor och minnen på band såhär i efterhand, man hinner ju inte njuta just då i nuet... De stannade även på middag, det är alltid kul med matsällskap tycker jag! Sen letade jag rätt på lite kläder Ida skulle få ta efter Selma, roligt att de kommer till mer användning än att ligga nedpackade under sängen.

Nä, ligger efter tidsmässigt ikväll. Börjar bli sent, men här kommer några bilder från dagen som varit.

Ovido - Quiz & Flashcards