Alla inlägg under februari 2009

Av Linda - 17 februari 2009 20:33

Idag har vi bara varit hemma. Förutom en liten stund på förmiddagen då vi var och hälsade på på dagiset (nej, jag tänker inte börja säga förskola) där Selma fått plats. Var mysigt men ganska litet. Fick spader när jag såg att det satt en skylt på dörren som varnade för magsjuka, kunde de inte sagt det innan vi kom dit?! Nu kommer jag inte kunna sova av rädsla för att drabbas av denna hemska sjukdom!

Var f.ö bara två 07:or som gick där. Resonerar de flesta som så att de ännu är för små för dagis när de är 1-1,5 år?


Provade en ny middagsrätt idag, fick idén av buffétidningen. Ugnspannkaka med rotfrukter och bacon. Var väldigt gott måste jag säga. Tycker om att prova nya maträtter. Gärna med kyckling :P Så om någon har nåt kalasgott recept, maila eller länka gärna det.


Stackars Selman är fortfarande dålig i magen. Världigt röd i rumpan nu, så nåt fel är det. Blev jätteledsen när jag skulle byta på henne, blir ju nästan som brännsår på lillrumpan hennes.


Hade glömt bvc-tiden denna gång också. Skulle varit där i onsdags. Fick skämmas när tanten ringde i morse. Fick en ny tid, kan ju vara kul att kolla längd och vikt på liten, och sen är det ett par saker jag vill fråga om. Inte för att jag har nåt större förtroende för dem, men fråga kan man ju.

Ikväll är det NCIS tror jag. Får kika på det i brist på annat. När ska det släppas några bra dvd? Såg en komedi med Will Farell som skulle komma i slutet av februari iaf. Måste ta och försöka mig på att ladda ner filmer istället så sparar man in nån hundralapp i månaden!

Av Linda - 16 februari 2009 20:14

Fick ett tjockt brev från Gävle kommun idag." -Vi erbjuder er plats på Hövdingavägens förskola fr.om 9 mars. " När jag pratade med dem sist var det typ inte en chans i stjärnorna att det skulle finnas någon från det datum vi sökt, utan endast start vid höstterminen. Men nu 2 veckor senare låter det annorlunda. Och nu blev det svårt! Selma är ju bara bäbis enligt mig :-) Hönsmamman jag... Hur ska det funka att lämna henne till okända människor? Hon kan ju inte ens prata. Några ord och sen lite svammel som bara vi förstår. Och hur ska det gå med mat och sömn? 1000 tankar, mest negativa om det hela springer genom mitt huvud. Och sista svarsdagen är på fredag. Så 3 dagars betänketid, är inte det lite dåligt? Kommer vela fram och tillbaka i detta känner jag!


Trots att vi gjorde relativt tidig kväll igår somnade hon Inte tidigt lillan i huset. Magen spökade, blev ett extra blöjbyte och jag hörde hur det lät i magen på stackarn. Hon vaknade även inatt och var orolig. Vet inte hur länge vi var vakna båda två. Lite bättre idag tror jag men fortfarande inte bra. Har undvikit mat med så mycket kryddor och starka saker.. får se om det hjälper. Har känt efter men tror inte det är nån mer tand som spökar. Känner då inget. Kan iofs inte ha fingret i hennes mun så länge pga de små pirayatänderna :)


Tog en snabbrunda i Valbo idag. Hade sprungit genom alla butiker jag tycker är intressanta på 1h 10min. Men blev inget handlat. Tänkte först köpa en nedsatt overall i nästa storlek till Selma, den andra börjar bli nätt. Men kom på andra tankar och antingen får hon använda den hon har efter kusin Alexander eller så får jag fynda några täckisar i rätt storlek till den rosa nya jackan.


Lite av depphumöret är tillbaka igen för tillfället. Vet inte om det beror på vädret eller vad det är. Känner att jag skulle behöva nåt att se fram emot.. Helst i form av en flytt.. Vet inte hur länge jag orkar köra på på det här viset.

Av Linda - 15 februari 2009 20:16

.. så blev det en bra alla hjärtans dag igår. Och nu ska jag sluta tjata om den dagen i almenackan mer :)

Dagen idag har hittills också varit helt ok. Var inne hela förmiddagen eftersom jag inte vill dra ut Selma så mycket med hennes hosta och rosslande. Fick en del gjort medan hon sov middag. Diskade, torkade lite disk, ringde mormor, duschade, strök gårdagens rentvätt, fikade och började kika igenom lite utgifter. Sen dök Therese o Emelie upp, mycket välkommet med lite sällskap! Semlan blev jätteglad och tyckte nog hon fick världens överraskning när lekkompisen var här när hon vaknade! ;-) Efter middagen var det dags för ett välbehövligt men inte så efterlängtat besök på Ica Maxi för lite inhandlande av mat och dylikt. Och usch vad sånt har blivit dyrt! Trodde jag skulle smälla av när jag såg att en citron kostade 7.90:- Snart har man ju för beöveln inte råd att äta! Får gå på svältkost.. ingen större skada skedd kanske :D

Snart dags för litens kvällsbad och därefter släcker vi lamporna här hemma.


Imorgon om jag får tid måste jag ta mig i kragen och komma igång med lite jobbsökande! Har varit dålig på den fronten ett tag nu. Vill även lägga in bilder från kameran som jag tycker det är synd att ingen får se. Har blivit riktigt galen i att ta kort sen jag blev mamma. Blir nog 5-15st/dag för det mesta. Och skulle jag inte ta kort en dag är det nästan lite ångestvarning. Vill liksom föreviga så många minnen som möjligt med lillfisan min. Hon är så otroligt snäll och go för det mesta så man kan spricka av glädje och stolthet. Och jag förundras varje dag över hur klok hon är. Satt och sa ord medan vi tittade i en leksakskatalog idag när hon åt, och gröne.. hon kunde nästan alla! Djur, leksaksfigurer, fordon osv. Vad mycket man lär sig på 1år! Tänk om man skulle fortsätta suga åt sig all kunskap i den takten hela livet!


Av Linda - 14 februari 2009 21:13

hahaha. Kunde inte låta bli att skriva det där eftersom jag förstår att ni hoppades att det skulle handla om nåt annat än det i själva verket gör. Saken är den att jag tagit med mig datorn hit in till badrummet då Selma badar, och jag vill vara med henne och Tommy nu när det är alla hjärtans dag så mycket som det bara går. Så då är det lämpligast att sitta på toan när det ska bloggas. Har ju touchskärm på datorn, så ingen lös mus :)


Bara liten Semla har badat klart blir det välling. Sen soff-tid, var två sevärda filmer ikväll -the perfect man med "mr Big", och Bruce den allsmäktige med Jim Carrey. Bra att båda börjar 21.30 så missar man inte så mycket. Har fixat dip med morot och gurkstavar, samt en påse sourcream and onion-chips lördagen till ära.

Skippade medolifestivalen även ikväll. Eller såg faktiskt nu fem minuter när de visade en snutt av alla bidrag. Skrattade åt Lili o Sussie.. inga snygga frisyrer där direkt. Var hittade de igen de fågelskrämmorna i för gömma?


Hoppas ni får lite mys och romantik ikväll.

Av Linda - 14 februari 2009 14:55

Har äntligen fått lite romantik på alla hjärtans dag iår! Har surat och puttrat denna dag i flera år över att jag har en så tråkigt oromantisk sambo, så tro att jag blev glad idag när han kom hem med världens finaste rosor! :P Hade även sett ut ett smycke i Guldfynd-bladet som jag ville ha. Tro nu inte att det är en av de där 10.000:-kronors ringarna jag suktat över, utan en enkel rosa-bandet-pin med små stenar i. Letade i flera butiker efter det förra året men då var det slut överallt, men iår fick jag det. Så nu behöver jag inte gå och vara tvär och sur hela kvällen, kan lägga tid och energi på annat :-)


Har haft svärföräldrarna på besök idag. En kort visit men ändå. Selma fick en liten present på alla hjärtans dag av dem -ett elektriskt piano. Tycker nästan att hon är lite för liten för det, men det blir väl en sån där grej hon får använda när man sitter med henne. Har diskat och röjt upp lite medan lillan sover middag. Sen blir det väl till att börja med maten. Tror inte det blir nån middag ute idag, det gjorde vi igår istället så vi undvek all trängsel just idag.

Hade tänkt kommit oss iväg till Hemlingby och tagit en promenad med vagnen och tittat på djuren de har däruppe, men blev ändrade planer när vi fick främmande. Får ta det imorgon istället om det är passande väder.

Nä, nu vidare till matlagning. Ha en mysig dag!

Av Linda - 12 februari 2009 21:42

Kom hem från en stund sen. Vi har varit till Selmas farbror Peter och hälsat på. Han är jättetrevlig och snäll, och det märks att Selma tycker om honom -hon gick fram till han flera gånger och klappade han på handen och liksom ville ha kontakt. Det är synd och skam att man inte träffas oftare, trots allt bor vi ju bara 1km från honom! Men det är släkten Hägglund i ett nötskal det tyvärr.


Fanns ingen film att hyra ikväll. Istället blir det väl Law and Order eller Jordan rättsläkaren eller vad nu som går att slötitta på. Önskar jag kunde ta mig i kragen och lämna in datorn så kanske man kunde ladda ner film isället, vore så mycket enklare. Men då får jag ju vara utan den nån vecka först, och det tar emot :-)

Av Linda - 11 februari 2009 19:19

Litar du på de människor du har omkring dig? Vad avgör om en människa är ärlig eller inte? -Att man ringer när man lovat, att man alltid säger sanningen, att han/hon tar ens parti om andra baktalar en eller att den ställer upp när man som mest behöver det?

Ibland kan jag komma på mig själv med att misstro människor, och kanske har det med tidigare erfarenheter i ämnet att göra. För då kan det nog vara lätt att sen dra alla över en kam. Kanske har deras avsikt inte varit att ljuga, utan bara försköna sanningen en smula, men genomskådar man sådana människor är det svårt att lita på dem igen. Har ni inte människor i er närhet som ni märker att de ändrar historien från gång till en annan? Hur ska jag försklara det?.. att om man hör dem berätta samma historia en gång till kan det helt plötsligt ha skett på ett helt annat sätt, eller inte hänt alls.

Är det nån som vet om jag brukar göra så? Isåfall får ni gärna berätta det, jag lovar att inte bli arg, men det vore intressant att veta!

Hur går nu det där ordspråket.. Typ "Som man känner sig själv känner man andra". För jag vill nog beskrva mig själv som en ärlig person. För nog måste man väl vara det även om man svarar lite i gråzonen, typ som "Tröjan är fin men kanske inte i min smak".?  Jag har inte varit guds bästa barn, men jag skulle inte kunna tänka mig att vara otrogen, skulle inte kunna stjäla (här om veckan sprang jag tillbaks med ett par barnbyxor jag oavsiktligt fått med mig ut från Lindex) osv. Borde man inte ha lättare att lita på andra om man är ärlig själv? För det stämmer iallafall inte på mig. Och vad är det egentligen som gör att man blir ärlig/lögnare/svikare? Är det gener eller erfarenheter? Jag kommer till exempel i framtiden ha väldigt svårt att lita på arbetsgivare, eftersom jag har fått väldigt dåliga erfarnheter från min förra. Och har man blivit sårad i ett tidigare förhållande är man ju mer rädd att bli bedragen i sina senare, är det inte så?

Slutligen.. är det bäst att alltid vara ärlig, eller finns det tillfällen då man hellre ska töja lite på sanningen?



Jag vet inte vad min nedtämdhet kommer ifrån för tillfället, men den hänger iallafall över mig och gör att livet känns grått. Jag kan väl tycka att jag inte har nån direkt stor anledning till det, men kanske många små som tillsammans utgör ett stort oros/störningsmoment.

Kan nog bidra att ingen att oss härhemma är riktigt frisk. Selma är fortfarande tät och slemmig, Tommy hostar och har feber som kommer och går, och jag har värk i armar och ben samt ont i halsen och nyser. Var en sväng och handlade nu i em, var bl.a till Maxi och köpte en käpphäst åt lillan i 15-månaderspresent. Hon har ju nämligen sett på "lilla Prinsessan" att en av personerna i programmet ständigt har en sån med, och sen dess har hon låtsas att presentpappersrullar osv är hennes häst :)

Blev två stycken McChicken Jr till middag, men ska nog ta och göra mig lite köttsoppa som tillägg, annars kommer jag vakna mitt i natten och vara utsvulten. Hoppas det är nåt att se på tv ikväll. Finns inget tråkigare än när man sitter och bara knappar runt i hopp om att hitta nåt sevärt, trots att man kollat tv-tablån på text-tv.

Av Linda - 10 februari 2009 19:13

Selma är inte riktigt kry. Väser lite när hon andas och så är hon lite slemmig. Har gett henne Bricanyl, nu tredje dagen men vet inte om det hjälper just nåt. Skulle velat att nån hade lyssnat på hennes lungor, men det känns inte så lockande att sätta sig på familjeläkarjouren heller med tanke på att det brukar vara timtals väntan. Men tycker vi att hon blir sämre är det inte annat att göra, hur hon mår är ju trots allt viktigast!

Har varit en lugn och händelselös dag i stort. Tommy hade tid på sjukhuset, och efteråt åkte vi en kort stund till svärföräldrarna på fika. Lillälsklingen var dock inte på nåt vidare humör, så vi åkte ganska omgående efter kaffet.


Tycker inte om att jag blivit så slarvig på senaste tiden. Så har jag aldrig brukar vara förut. Jag har hellre gjort färre saker och gjort dem riktigt än många och slarvigt. Men nu vet jag inte vad det tagit åt mig. Det kan tyckas att det inte handlar om så allvarliga saker, ofta är det "bara" saker som diskning, allmän ihopplockning här hemma, paketinslagning eller sådana där världsliga saker som Karlsson på taket skulle ha sagt. :-) Men det är tillräckligt för att jag ska störa mig på det. För mig själv har jag skyllt på att det är brist på tid som gjort mig sån, men i ärlighetens namn så vet jag inte det.. Kanske hellre brist på intresse och engagemang. För samma sak är det när jag ska göra mig klar för att åka nånstans. Förr har det tagit en lagom (ibland FÖR lång stund) Nu är jag färdig på några minuter. Smink/hår/val av kläder är som bortprioriterat. Men för vad? Det är enkelt att skylla på Selma, men nog klarar hon sig den stunden det tar för mig att fixa sånt. Blir man beskväm av sig när man blir förälder? Eller är det så att det är andra saker man tycker är viktigare? Kanske blir det annorlunda när man kommer ut i arbetslivet igen, och ur den här "bebisbubblan" som folk kallar det.


Ovido - Quiz & Flashcards