Alla inlägg under januari 2009

Av Linda - 15 januari 2009 20:39

Nu sitter vi allihop här och tar igen oss.. Jag vid bordet vid datorn, Tommy mittemot och Selma på golvet med sina mega-block klossar. Blir en senare kväll ikväll för henne, Emelie har varit här och lekt och himlans vilket liv det är på dem :) Och vilken ljudnivå de kan nå när de busar ihop! Svårt att tänka sig att för ett år sedan låg de bara där i famnen på oss och småpep. Otroligt söta är de i alla fall ihop. Selma sken upp när det ringde på dörren och de stod där.


Igår fick jag veta att Marias pappa gått bort. Hastigt och oväntat. Träffade honom senast förrförra helgen när vi var dit när Maria var hemma där. Känns sorgligt, tyckte verkligen bra om honom. Var där väldigt mycket när jag var yngre, och det har alltid känts lite hemma där..  kommer kännas konstigt och tomt att komma dit när han inte är där. Fick meddelande av Maria igår kväll, hon var påväg hem till Sverige. Förstår att det måste kännas jobbigt och svårt att vara så långt borta när något sånt här händer. Ska ringa henne ikväll eller imorgon och höra hur det är.


En annan oväntad sak, men på ett positivt sätt, är att Selma för första gången på 7 månader somnade i vagnen igår när vi var ute och gick! Hann bara gå 5-10 minuter innan hon slog igen ögonen. Jätteskönt var det att komma ut och gå igen. Har ju inte blivit så mycket av med det då hon inte suttit nöjd i vagnen, bara jobbigt att gå med en skrikande liten sessa nån längre stund.


Annars har det inte hänt så mycket den senaste tiden, på gott och ont. Har kommit hem hit igen.. Känner att jag har mycket jag skulle behöva göra men som jag inte har nån riktig ork eller gnista till. Min kompis Therese skrev i sin blogg häromdagen att hon är så väderpåverkad, och så även jag! Eller rättare sagt ljuspåverkad är jag. Som tur är blir det ju lite ljusare nu varje dag, 2-3 min per dygn tror jag visst det är. Så kanske kan man se fram emot lite ljusare tider nu.. Med lite vitaminer också så ska det nog bli riktigt bra :-)


Nu kallar vällingkokningen, så här lämnar jag er åt ert öde :) 



Av Linda - 5 januari 2009 20:24

Just nu är det bara -10,2 här, varmast dagen på länge. Tommy och jag tog en liten promenad efter middagen medan mamma och pappa passade Semlan. Var lite kallt om öronen, men självförvållat eftersom jag inte tog på mig nån mössa. Är jättedålig på att använda det, inte för att jag på något sätt skäms över att använda mössa, utan för att mitt hår blir så otroligt statiskt. Efter det tog vi lite kaffe, och chokladfromage till, mums.


Dagen började med att vi åt frukost och sen åkte till syster och ungarna en stund. Blev full fart på dem, de slåss nästan om att leka med Tommy. Skulle behöva klona han i såna lägen :) Sen blev det lite stressigt, eftersom vi inte kom därifrån förrän 12.20, och vi hade bokad klipptid kl.13 Blev nöjd med håret, lite orolig var jag eftersom hon klipper så snabbt, men resultatet var bra. Mats och Anki (mammas bror m fru) kom och grattade mamma. Selma fattade tycke för honom och sprang och letade efter han när de åkt, lilla sötungen min.


Selma måste ha världens bästa morfar! Hon fullkomligt älskar att leka med honom. Ioförsig förstår jag henne, han har en otrolig fantasi, och kan till och med leka med dockor bättre än mig :) De bäddar ner dem, matar dem, byter på dem osv. Men det är bara en av alla lekar. Tog ett jättefint kort på dem båda för en stund sen när hon låg och vilade mot hans mage. Tror jag ska ta och göra en liten förstoring av det och ge honom. Nog för att hon har världens bästa mormor också, men just nu är det morfar som är hennes #1.


Vet inte om det kanske blir så att vi åker hemåt imorgon. Ska mamma och pappa åka till stan med syrran kan vi lika gärna åka då som på onsdag. Nog för att jag också skulle vilja ta en stadstur igen, men pengarna räcker nog tyvärr inte till. Inte för man behöver shoppa jämt, men bensin och mat där kostar ju också. Måste ju som sagt dra in denna månad på utgifterna.


Ska se klart på Eddie Murphy-filmen ikväll. Blev så sent sist. Rekommenderar den verkligen, var kanonkul!

Av Linda - 4 januari 2009 19:53

Dagen har gått så väldigt fort idag! Klev upp vid 09, åt frukost, bytte på Selma, bakade kakor, gjorde lunch till lilla hjärtat osv. Har sprungit på tiden, vi har inte behövt bråka om maten och allt har gått väldigt lätt känns det som. Har varit lite folk hit då mamma fyllt år, hela 52 blev hon kära mamsen. Först dök mormor upp, sen moster med familj och kusins flickvän, efter ytterligare en stund även syster med familj. Har fikat och pratat.. Hann aldrig göra någon tårta till henne, men det fanns ju annat fikabröd iaf. Hon verkade uppskatta både parfymen och örhängena, roligt det.

Har inte hunnit med att äta middag förrän nu, blir the american style idag tydligen :) Efter maten ska Selma få vara här hos mormor och morfar en stund medan vi ska fara till Maria en stund. Vill hinna träffa henne en gång till innan hon åker tillbaks till Bulgarien imorgon.


Till er som inte kan ta att vi har olika åsikter här i landet: Läs inte mer!

Jag läste däremot ST (Sundsvalls tidning) igår morse, och blev först lite uppretat men sen riktigt j*la irriterad! Där är ett stort reportage om en invandrarfamilj, där pappan är upprörd över att deras barn aldrig kommer bli insatt i svenska seder och vanor, då de "tvingas" bo i ett invandrartätt område med hyreslägenheter... Va, Va, VA VA???

Tycker de att svenska staten ska köpa villor och bostadsrätter till dem eller vad fan är det frågan om?

Jag är 25 år, har gått gymnasie, högskola, sommarjobbat och arbetat heltid, men jag bor fortfarande i hyreslägenhet. Inte för att jag vill, utan för att vi inte har så mycket annat val tills man har fått sig ett fast jobb..

Min åsikt är att passar det inte så fine, dra för fan hem igen! Har de det bättre där, där alla deras krav är uppfyllda så varför kom de hit från första början? Svenskarna verkar ha blivit ett folk som ska avstå själva från välfärd på andras bekostnad...

Jag är inte rädd för att stöta mig med andras åsikter pga detta inlägg, vet att inte alla tycker lika. Men det här är min åsikt.

 Nog om detta.

Nu vankas det potatis och revbensspjäll, -god kväll :)

Av Linda - 3 januari 2009 21:27

Har kommit hem bara för en liten stund sen. Min kompis Maria som har bott i Bulgarien i snart 2år är hemma igen på visit. Hon var hemma över jul, åkte till Schweiz för att fira nyår och bokade tydligen biljetterna fel. Så hon hamnade här i Sverige igen. Jag, Tommy och Selma var hem till hennes familj, fikade och spelade lite kort. Hon försökte lära oss ett bulgariskt kortspel.. var faktiskt jättekul! Hoppas vi kan spela mer nästa gång. Gillar hela hennes familj, har varit där så mycket ändå sen jag var liten så det känns lite som hemma. De bjöd på god cheesecake, kaffe och massa kakor, så nu är man stinn :)  Kul att göra nånting också. Har blivit så mycket innesittande nu när det är så kallt, står -23 på termometern nu, det ni alla söderlänningar :-P

På vägen hem kom älskling på att vi skulle ha haft en film att kolla på ikväll. Men vi konstaterade att han inte skulle hinna till Fränsta på 6 min. Men efter ett telefonsamtal så lovade ägaren att hålla öppet om han åkte direkt, det är vad jag kallar serviceanda! Vi hyrde den nya med Eddie Murphy, hoppas det är kul!

Förresten erbjöd sig Maria att jobba istf mamma imorgon, och hon nappade på idén, så då blir det ett litet kalas här ändå. Ska försöka hinna baka nåt imorgon förmiddag. Måste slå in presenterna också.. Syrran och jag köpte guldörhängn åt henne, och sen köpte jag en present förpackning med Puma´s nyaste doft som hon önskat sig. Hoppas nu hon blir nöjd, kan vara lite kräsen på presenter den kärringen :-)


Idag har äntligen Selma ätit lite bättre också. Gjorde tabberas på mammas fläskfilé, potatis och sås. Och nu ikväll åt hon en hel burk barnmat, så skönt att se att hon är mätt och belåten. Mycket gladare när hon ätit ordentligt under dagen. Och fast det blir lite sent ska hon få ta en bad nu, vi får rätta till tiderna när vi kommer hem till Gävle igen..

I skrivande stund står Tomsan och svänger ihop några varma mackor till oss alla, med skinka och svampstuvning, Smaskens!

En sak till som det ska bli ändring på när vi kommer hem är matvanorna. Måste börja äta på bestämda tider, inkludera mellanmål och skippa småsnasket.. men hur lätt är det att komma igång?

Näpp.. nu till badet. Trevlig kväll på er därute.


Ps. Bjuder på ett par bilder på världens goaste lill-tjej!



Av Linda - 2 januari 2009 21:47

Vi har varit till Birsta city idag. Skulle köpa present till mamma och bara kika lite allmänt. Men blev inte så mycket fönstershopping som jag önskat.. Selma har haft en riktig gnällar-dag. Inget har passat fröken.. Inte velat äta, inte gå själv, inte sitta i vagnen.. Funderar på om det kan vara nåt med örat, hon tar sig ibland med handen ovanför örat, sen har hon ju varit orolig några nätter nu också. Har aldrig haft öroninflammation själv så vet inte hur det ter sig, frågade en kompis mamma som är sjuksköterska, och hon tyckte jag skulle prova ge henne alvedon och ta febern, så får göra det nu när det är dags att kvälla.

Tillbaks till stadsturen... Köpte iaf en plånbok jag gått och tittat på ett tag, nya handskar till lillan, en kortärmad tröja samt bytte Selmas mockasiner som hon fick av syster o co i julklapp. Sen avslutade vi med att gå på Dragon house och äta. Mongolisk mat.. mums! Men pappa tyckte inte alls att det var nån hit, hade hellre ätit pizza hördes det som :-) Har lovordat restauranten förut, men gör det igen, de har så god mat!

Vi blir nog kvar här till söndag.. Mamma fyller ju år så vill uppvakta henne. Ska försöka hinna med att göra en äggfri tårta, inte för att jag brukar garnera med ägg men det är ju i smeten. haha.


Av Linda - 1 januari 2009 21:17

Har kommit på mig själv flera gånger på sista tiden att vara sur och tvär och väldigt lättretlig. Visst har jag alltid haft hett temperament, men aldrig tänt till på såna småsaker som nu. Vill verkligen komma underfund med vad som gör mig såhär! Dels är det jobbigt för mig själv, men också för de andra i min omgivning. Måste ta mig en rejäl tankeställare när jag nångång får lite tid för mig själv.


Idag har det inte blivit många knop gjorda. Har varit en sväng till Kälen för att lillan skulle få åka pulka. Trodde det var mildare väder där, brukar alltid vara det, men var trots allt -10, så det blev ingen längre tur.

Har ätit god middag, mammas helstekta fläskfilé med svampsås, sen har jag bara suttit här och surfat runt en stund, och nu är det dags med välling för Selma-gumman.


Gårdagen förresten blev bara som en vanlig dag. Orkade inte ens försöka få barnvakt, utan stannade utan vidare hemma istället för att åka till Jenny o Henke, det får blir ett annat nyår. Satt i soffan och myste på tolvslaget bara, men gjorde mig inget. Mådde iaf bra idag till skillnad motför många andra :-)


Önskar er ett riktigt bra 2009!

Ovido - Quiz & Flashcards